TULUMTAŞ MAĞARASI TURİZME KAZANDIRILDI

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yaklaşık 30 yıl önce Ankara Çevre Yolu'nun inşası için yapılan çalışmada keşfedilen Tulumtaş Mağarası, yapılan düzenlemenin ardından ziyaretçilerini kabul etmeye başladı.

TULUMTAŞ MAĞARASI TURİZME KAZANDIRILDI

Ankara, gizli kalmış hazinesine kavuştu. Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde tarihi Tulumtaş Mağarası'nın restorasyon çalışması tamamlandı. Mağara, 1992'de Ankara Çevre Yolu'nun inşası için yapılan ocak çalışması sırasında keşfedildi. Gölbaşı Belediyesi tarafından yapılan düzenleme ile ziyarete açıldı. Mağaranın giriş ücreti yetişkinler için 30 lira, öğrenciler için 15 lira olarak belirlendi. Gaziler ile şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra 0-6 yaştakiler mağarayı ücretsiz gezebilecek.

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, “1992 yılında gün yüzüne çıkan Tulumtaş Mağaramızı turizme kazandırmak için tüm gücümüzle çalıştık. Oluşumu 1 milyon yıl öncesine dayanan böylesine önemli bir mağaranın Gölbaşı’nda bulunuyor olması bizim için çok kıymetli. Uluslararası Bilardo Kompleksi’mizde düzenlenen Dünya Şampiyonlarında olduğu gibi Tulumtaş Mağaramızı gezmek için de dünyanın her yerinden gelecek turistleri Gölbaşı’mızda ağırlamayı bekliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışan bir kararlılıkla ve azimle “100. Yılın Model Kenti” olma yolunda, Gölbaşı’nı bir marka olarak dünyaya duyurma çalışmalarımıza devam ediyoruz” ifadeleri kullandı.

BELEDİYELER

SAĞLIK