ALMANYA'DAN VİZE REDDİ KARARI

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki vize reddi sürecini 6 aylığına askıya aldığını duyurdu.

ALMANYA'DAN VİZE REDDİ KARARI

Bir süredir Schengen vizelerinde yaşanan sorunlar gündemden düşmüyor. Türkiye'den Avrupa Birliği ülkelerine vize başvurusu yapanlar bir süredir randevu almakta çok zorluk yaşadıkları ve ret oranlarının arttığı şikayetlerinde bulunuyordu. Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklmaya göre, Almanya vize başvurularındaki gecikme süresini azaltmak, beklemek sürsini arttırmak için pilot bir uygulama başlattı. Buna göre; Türkiye, Çin ve Fas'ta vize başvurusu reddedilenlerin itiraz süresi 6 aylığına askıya alındı. Almanya, Türkiye dahil 3 ülkede vize reddine itiraz sürecini askıya aldı.

Açıklamada, pandemiyle birlikte gelen seyehat kısıtlamaların kaldırılmasının ardından vize başvurusunda yaşanan artış dile getirildi. Belirli yerlerde vize başvurusunda bulunmak için uzun süre beklenildiğinin altını çizdi. Vize başvurularının yine aynı yasayla değerlendireleceği ve gerekli şartlar sağlayanlara vize  verilmeye devam edieleceği de belirtildi.

İtiraz süreci askıya alınan bu üç ülkede, vize reddinin nedenleri başvuru sahibine önceki dönemlere kıyasla daha ayrıntılı açıklanacak. 1 Haziran 2023'ten önce vize talebi olumsuz sonuçlanmış ve karara itiraz etmek isteyenlerin itiraz hakkının sürdüğü ifade edildi.

BELEDİYELER

SAĞLIK